Per què blauhaus

blauhaus representa una nova forma de pensar i d’entendre el disseny i la construcció d’habitatges.

Una nova fusió entre el disseny, l’arquitectura i la construcció on l’ètica, el rigor i la professionalitat, venen a substituir la bombolla, l’especulació i la xapussa, característiques de la tristament famosa cultura del totxo.

Una tasca orientada a la creació i difusió d’innovacions amb l’objectiu de construir un futur sostenible sense renunciar al confort, a la qualitat i al millor de la nostra tradició.

Una realitat

El repte

Un experiment a partir del qual neix una empresa:

Els cascs antics de les nostres ciutats són plens de cases en estat ruïnós, en perill d’abandonament i decadència. Cases tapiades els propietaris de les quals sovint no saben què fer amb elles. Com és possible que els espais més envejables de la ciutat, les casetes unifamiliars, amb patis i entrada independents, romanguin tancades? Els seus propietaris no saben què fer amb elles. Les reformes són perilloses. Sovint s’escapen de pressupost i mai poden garantir el confort total.
A partir d’aquí neix blauhaus. ¿Seria possible transformar les velles cases de cós en habitatges moderns, exclusius, eficients energèticament, i respectuosos tant amb la història com amb el futur? Seria possible fer-ho en un temps rècord i amb un preu tancat no superior al d’una reforma integral? Ja que les tipologies de parcel·la són sempre molt similars, seria possible crear un model que es pogués replicar abaratint així els costos? El repte estava servit. I després de dos anys de dedicació, estudis, dibuixos, croquis, plànols, pressupostos i molta passió podem constatar que blauhaus. ja és una realitat.

Cases tapiades els propietaris de les quals sovint no saben què fer amb elles.

Gràcies a tots!

Premis

1er premi al millor projecte empresarial 2017 – V fòrum de l’emprendoria a Sabadell –

Fa un temps només érem un projecte empresarial.

Gràcies a la il·lusió, a la perseverança , a la professionalitat i a l’ajut de molts (entre d’altres, gràcies a l’ajut de premis d’emprenedoria com el Cafè Aventura, organitzat per l’Ajuntament de Sabadell on ens van atorgar el primer premi al millor Projecte Empresarial de la ciutat), avui hem deixat de ser això, un projecte empresarial per començar a ser una empresa de veritat.

Gràcies a tots els que ho heu fet possible!

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernández junt als guardonats en el V Fòrum de l’Emprenedoria de Sabadell.

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernández junt als guardonats en el V Fòrum de l’Emprenedoria de Sabadell.

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernández junt als guardonats en el V Fòrum de l’Emprenedoria de Sabadell.

1er premi innovació sostenible en fusta 2018 – Gremi de la fusta de Sabadell i comarca –

El març de 2018, coincidint amb la festivitat de Sant Josep, patró dels fusters, vam rebre el Premi d’Innovació Sostenible en Fusta atorgat pel Gremi de la Fusta de Sabadell, com a reconeixement per fer la primera casa sostenible construïda íntegrament en fusta de la ciutat.

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, i l’equip de blauhaus durant l’entrega de premis del Sopar Anual del Gremi de la Fusta de Sabadell i Comarca

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, i l’equip de blauhaus durant l’entrega de premis del Sopar Anual del Gremi de la Fusta de Sabadell i Comarca

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, i l’equip de blauhaus durant l’entrega de premis del Sopar Anual del Gremi de la Fusta de Sabadell i Comarca

L’equip de Blauhaus agraint el premi

L’equip de Blauhaus agraint el premi

Un homenatge

blauhaus i la bauhaus

El per què d’un nom

Quan el 1919 l’arquitecte Walter Gropius va fundar l’escola Bauhaus a Weimar, Alemanya, poc imaginava que aquells fonaments es mantindrien un segle després amb tota la seva plenitud.

Des dels seus inicis la Bauhaus pretenia fer arribar la creació artística a tota la població, a partir d’una nova estètica que abarqués tots els àmbits de la vida quotidiana “des de la cadira en la que vostè s’asseu ara mateix, fins el disseny de la pàgina que està llegint”.

Així, a la Bauhaus van néixer conceptes avui tan importants i fins aleshores desconeguts com el disseny industrial i el disseny gràfic i inclús van arribar a crear la primera empresa d’edificacions prefabricades el 1943.

Un dels principis establerts per la Bauhaus des de la seva fundació es “La forma seguex a la funció”. Per això identificarem les seves obres per l’ús de formes simples, netes i construïdes en forma racional.

La Bauhaus va acollir a les seves aules a grans noms de l’art i el disseny que van canviar les nostres vides. Els artistes Josef Albers, Vassily Kandinsky, Paul Klee, o arquitectes de la talla del propi Gropius, Marcel Breuer o Ludwig Mies Van der Rohe, que va dirigir l’escola en la seva darrera etapa abans de que l’emergent nacional socialisme tanqués l’escola per considerar-la excessivament avançada i progressista.

Avui, des de Blauhaus volem retre un homenatge a tota aquella gent compromesa amb una forma de fer i de pensar, que no només ens van ensenyar el camí sinó que ens van impregnar d’un compromís basat en la reflexió estètica, el respecte social i l’avantguarda cultural.

I volem fer-ho afegint a la Bauhaus el blau característic del nostre petit i vulnerable planeta, en forma de respecte mediambiental, per unir així tot allò que millor ens representa: blauhaus.

La Bauhaus pretenia fer arribar la creació artística a tota la població

La blauhaus_01

Visita la nostra casa pilot.